Flag International Shop
 • Ontdek de Wereld van Verschil om jouw team op de kaart te zetten en samen op reis te gaan naar een nog betere samenwerking & communicatie.


  MapsTell zet met behulp van een toegankelijke kleurentaal (op basis van DISC) een visuele opstelling in "De Wereld van Verschil". Het geeft inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op individueel, team- en organisatieniveau.

Webshop Webshop voor Materialen
Kan je niet wachten om de Wereld van Verschil te verkennen? Rol met behulp van Augmented Reality de mat virtueel uit in jouw huiskamer! Probeer maar eens:

De basis gedragsvoorkeuren in zestien types

MapsTell is gebaseerd op het DISC instrument (met de vier bekende kleuren), maar dan veel verder verrijkt door de extra visuele laag. De kracht van deze zeer gedetailleerde landkaart is dat de metafoor van steden, bergen en rivieren deelnemers direct uitnodigen om hun plek op de wereld te ontdekken. Het is helemaal leuk als daarna ook de posities van je collega's in beeld komen en je samen op reis kan naar een nog sterker team. Bekijk de korte introductievideo:

Probeer MapsTell zelf direct kosteloos uit!

 1. Volg deze link en vul het korte formulier in. Hiermee kom je in je eigen MapsTell omgeving.
 2. Daarna krijg je 24 keer stellingen te zien. Zet deze in jouw voorkeursvolgorde (privé of zakelijk).
 3. Het resultaat ontvang je direct na invullen in de vorm van een persoonlijke video.

Vul hier de vragenlijst in en ontvang direct en gratis je eigen persoonlijke MapsTell video

Zelf MapsTell Guide worden? Dat kan nu via Connecting Colours!

Wil jij als MapsTell Guide aan de slag? Schrijf je nu in voor de certificeringstraining. Na het volgen van de e-elearning en twee dagen training kan je de Wereld van Verschil en MapsTell DISC ook zelf inzetten in jouw trainings/coachpraktijk of eigen organisatie. Vanaf dan heb je als MapsTell Guide  een licentie om te werken met onze producten, materialen en software. Dit jaar zijn er meerdere MapsTell certificeringstrainingen op ons kantoor. Zie ook deze agenda voor het complete aanbod.

De verdieping in jouw eigen MapsTell profiel

Het MapsTell profiel legt de basis voor onze programma's waarmee teams hun communicatie, samenwerking kunnen versterken. Tijdens een workshop ervaren deelnemers waar ze aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen en te waarderen. Als Connecting Colours hebben wij de volledige MapsTell accreditatie (inclusief certificeren van nieuwe Guides) en zetten we graag de volgende instrumenten in:

PersonalMap

Elke reis start met een persoonlijke kaart. Het geeft in een landschap van gedrag in namen van steden, rivieren, bergen en zeeën een visueel overzicht en beschrijving van jouw gedragsstijl. Het profiel toont ook hoe de overkant jou ziet en de vallei van jouw valkuilen.Routebeschrijving


Aanvullend op jouw persoonlijke kaart genereren wij jouw routebeschrijving. Dit profiel geeft 24 pagina's duiding aan jouw gedragsstijl en hoe om te gaan met de andere rijken in de Wereld van Verschil. Dit in zowel jouw actieve stijl als ook de afgeleide instinctieve stijl.

Autobiografie


Tenslotte bieden we met autobiografie een zeer persoonlijk logboek. Hoe ga je op weg in jouw vervoer en waar reis je heen? Een ideaal instrument om jouw loopbaan meer te sturen.

Implementatie via workshops
De kracht van MapsTell is het beste te introduceren via interactieve workshops. Deze kunnen volledig op maat worden gemaakt (van 2 uur tot een meerdaags evenement) en gecombineerd worden met training in verkoop, leiderschap, project management of een specifiek thema.

Voorbeeld profiel

​De routebeschrijving van MapsTell is beschikbaar in 6 talen en kan worden uitgebreid met:

 • TeamMapping met opstelling team
 • ProfessionalMapping met:
  • uitgebreide persoonlijke beschrijving
  • extra hoofdstuk over leiderschap
  • extra hoofdstuk over verkoop


Vraag vrijblijvend ons informatiepakket MapsTell aan:

Ontvang de factsheet, het voorbeeldprofiel en onze brochure Teamwerk met MapsTell in je mailbox.
En wees gerust, we houden het bij deze informatieve email. Je wordt nergens automatisch voor ingeschreven!

door Connecting Colours                                                                                                                                                                                               

Met meer dan 120 actieve opdrachtgevers in vrijwel alle sectoren en meerdere geaccrediteerde trainers durven wij te stellen dat Connecting Colours een echte MapsTell specialist is. Door onze eigen methodiek vergroten wij de toepasbaarheid van de DISC kleurentaal door deze te combineren met ons teammodel (gebaseerd op Lencioni en Tuckman) en ontwikkelingen in ons werkveld (Lean, Agile, Holocratie). Dit alles komt samen op de kaart van 'De Wereld van Verschil'. Onze workshops verbinden jouw doelstelling, de 'kleurentaal' en onze praktijkervaring. Wij hebben de schaalgrootte en ervaring om ook grotere evenementen (+200 deelnemers) aan te kunnen, maar vergeten nooit dat elke reis start met een eerste stap.Hoe wij werken

Wij verzorgen workshops in de Nederlandse of Engelse taal op onze eigen trainingslocatie aan de Rotterdamse voet, uw eigen locatie of een externe locatie. Op basis van een vrijblijvende intake inventariseren wij jullie doelstelling en stemmen hier het programma op af. Vervolgens zetten wij de MapsTell vragenlijst uit bij de deelnemers om de daarop gegenereerde profielen terug te koppelen tijdens de workshop. Een week voor de workshop doen we een laatste afstemming gebaseerd op het verkregen inzicht in de teamopstelling. Tijdens de workshop(s) laten we niets aan het toeval over; de catering, de faciliteiten en het programma zijn van de hoogste kwaliteit en een ondernemende trainer met passie voor jullie sector faciliteert jouw team.


Voorbeeld programma
 • Complimentenkaartspel en perceptie
 • Persoonlijke voorkeuren met de 4 rijken
 • De rollen van de 16 primaire kaartdelen
 • IK: jouw eigen MapsTell kaart en profiel
 • WIJ: de wereldkaart en dynamiek van jullie team
 • ZIJ: andere regios herkennen en erkennen
 • Communicatie: afstemmen en dieper verbinden
 • Teamrollen: denken en werken in rollen ipv functies
 • Team charter: starten, stoppen of juist doorgaan

Basis workshop

 • Standaard introductieworkshop
 • Dagdeel Vormen en stormen
 • MapsTell Kaart & Profiel per deelnemer
 • Zaalhuur en catering door de klant of online


189 EUR per deelnemer

(bij 20 deelnemers)

Volledige workshop

 • Intake voor kennismaking/accenten
 • Dag Vormen, stormen & normen of twee dagdelen (vormen & stormen en normen)
 • MapsTell Kaart & Profiel per deelnemer
 • MapsTell TeamMap op A0 formaat
 • Zaalhuur en catering door de klant


329 EUR per deelnemer bij 1 dag of

369 EUR per deelnemer bij 2 losse dagdelen

(bij 10 deelnemers)

Complete offsite

 • Uitgebreide intake met 8-velden intake
 • Voorbereiding/maatwerk presentatie
 • 2 daagse Vormen, stormen en normen
 • MapsTell Kaart & Profiel per deelnemer
 • MapsTell TeamMap op A0 formaat
 • Zaalhuur en catering voor 2 dagen
  (exclusief overnachting)


729 EUR per deelnemer

(bij 10 deelnemers)


Jouw interesse gewekt? Kies je vervolgactie:

  
Mijn helder blauwe energie ontvangt graag het uitgebreide informatiepakket.Mijn vurig rode energie vraagt een concreet prijsvoorstel aan!
Mijn zacht groene energie praat hier graag 1-op-1 verder op door.Mijn stralend gele energie wil dit wel eens echt ervaren tijdens een event!
 
 

Onze geaccrediteerde en gecertificeerde MapsTell DISC Guides: