Insights
Discovery
Portfolio


Insights Discovery geeft met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal inzicht in gedragsvoorkeuren en biedt concrete handvatten voor de ontwikkeling van effectiviteit op zowel het individuele, team- en organisatieniveau.

Insights legt de basis voor onze ontwikkelprogramma’s waarmee managers, medewerkers en teams hun interactie, samenwerking en performance kunnen versterken. De unieke en persoonlijke voorkeuren van personen worden gemeten aan de hand van een korte online vragenlijst. De resultaten hiervan worden beschreven middels een uitgebreid persoonlijk profiel waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Het profiel laat zien dat individuen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te erkennen en te waarderen. Connecting Colours is trots op de Insights accreditatie en licentie en zet de volgende instrumenten in, natuurlijk afgestemd op uw specifieke behoefte:

Insights Discovery Profiel

Middels dit profiel nemen we uw team mee op een reis van zelfinzicht, waardoor elk teamlid de impact van zijn/haar gedrag op anderen (h)erkent. We bespreken de verschillen in het team, ondersteunen bij het ontdekken van de ‘blinde vlek’ en ‘mogelijke verbeterpunten’ en identificeren hoe wel en hoe niet te communiceren. Dit werkt als een katalysator voor de verbetering in de interactie tussen teamleden. Het profiel is gevuld met inzichtelijke, indrukwekkende en inspirerende uitspraken, waardoor het een directe aanwinst is voor teamontwikkeling. Het basisprofiel van circa 20 pagina’s is beschikbaar in 40 talen en kan worden uitgebreid met:

 • hoofdstuk over management
 • hoofdstuk over verkoop
 • hoofdstuk over persoonlijke ontwikkeling
 • hoofdstuk over interviews

Insights Discovery Full Circle

Dit feedback profiel zorgt ervoor dat teamleden hun zelfperceptie kunnen vergelijken met de perceptie van anderen. In aanvulling op hoe het gedrag in de werkomgeving wordt gezien, delen collega’s hoe ze een teamlid zouden willen zien ontwikkelen om (nog) succesvoller te worden. DFC-profielen starten de conversaties die er toe doen. Wilt u de relaties in uw team versterken? Dan is de DFC de perfecte methode voor u en uw team.

Insights Deeper Discovery

Als u een niveau dieper wil gaan, is dit het profiel voor u en uw team. Door het gebruik van eeuwenoude archetypen en de helderheid en pragmatische toepassing van nu, biedt dit profiel een perfect raamwerk voor interne reflectie en diepere inzichten/resultaten. Dankzij het Deeper Discovery model kunnen wij uw team veilig laten reflecteren, dieper inzicht verkrijgen in waar ze nu staan en besluiten wat nodig is om verder te gaan.

Bekijk een Insights profiel

insights-discovery-logo

Insights introductievideo

Voorbeeld team workshop

Hoe wij werken

Wij verzorgen workshops op onze eigen trainingslocatie aan de Rotterdamse voet, uw eigen locatie(s) of een externe locatie in de Nederlandse of Engelse taal. Op basis van een vrijblijvende intake inventariseren wij uw doelstelling en stemmen hier het programma op af. Vervolgens zetten wij de insights vragenlijst uit bij de deelnemers om de daarop gegenereerde profielen terug te koppelen tijdens de workshop. Een week voor de workshop doen we een afstemming gebaseerd op het verkregen inzicht in de teamopstelling. Tijdens de workshop(s) laten we niets aan het toeval over; de catering, de faciliteiten en het programma zijn van de hoogste kwaliteit en een ondernemende trainer met passie voor uw sector faciliteert uw team.

Onze ervaring

Met meer dan 60 actieve opdrachtgevers in vrijwel alle profit en non-profit sectoren en 5 gespecialiseerde trainers durven wij te stellen dat Connecting Colours een echte Insights specialist is. Door onze eigen Research & Development vergroten wij de toepasbaarheid van de Insights producten door deze te combineren met ons teammodel (gebaseerd op Lencioni en Tuckman) en ontwikkelingen in ons werkveld (Lean, Agile, Holocratie). Onze workshops verbinden de 'kleurentaal', uw doelstelling en onze praktijkervaring. Wij hebben de schaalgrootte en ervaring om ook de grotere implementaties aan te kunnen, maar vergeten nooit dat elke reis start met een eerste (kleine) stap.

Voorbeeld 2 daagse offsite


De kracht van Insights gecombineerd met de ervaring van Connecting Colours

De kleurentaal van Insights Discovery heeft direct impact en gaat leven binnen uw organisatie. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een blijvende positieve verandering door te voeren. Insights ontwikkelprogramma’s onderscheiden zich doordat eenvoud en gemak hand in hand gaan met praktische toepasbaarheid, diepgang en juistheid. Onze programma’s kunnen volledig op uw behoefte worden afgestemd (van een dagdeel tot een dag of langere programma’s) en kunnen worden uitgebreid met een training in verkoop, leiderschap, projectmanagement en/of andere specifieke onderdelen voor uw eigen veranderingstraject.


Voorbeeld programma

 • Complimentenkaartspel en de kracht van perceptie
 • Jungiaanse voorkeuren met de vier Insightskleuren
 • De kracht van de 8 primaire Insightstypen en 72 subtypen
 • IK: uw eigen Insights Discovery Profiel
 • WIJ: de samenstelling en mobiliteit van uw team
 • ZIJ: andere mensen herkennen en erkennen
 • Communicatie: oefeningen in afstemmen en verbinden
 • G-Wave: kleurrijk doelen stellen en werkelijk behalen!
 • Feedback: met ons D4 model elkaar echte feedforward durven geven
 • Team charter: wat gaan we starten, stoppen en doorzetten
insights team

Uit alle geweldige instrumenten die beschikbaar zijn,
hebben wij Insights geselecteerd als onze
leidende instrument voor teamontwikkeling.